Cargoteciin kuuluva Hiab on saanut Saksasta ennätystilauksen sähkötoimisista MOFFETT-ajoneuvotrukeista. Puu- ja rakennusmateriaalialan jälleenmyyjä ja logistiikkayritys Behrens Gruppe on tilannut täyssähköisiä MOFFETT E4 -ajoneuvotrukkeja kuorma-autoihin viiden vuoden ProCare-huoltosopimuksella. Sopimuksen arvo on 4,5 miljoonaa euroa. Knettenbrech & Gurdulic, yksi Saksan nopeimmin kasvavista jäte- ja kierrätysyrityksistä, on tilannut 1,7 miljoonan euron arvosta MULTILIFT-vaihtolavalaitteita asennettuna. Tilaukset on kirjattu Cargotecin vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan, ja laitteet toimitetaan vuosien 2022 ja 2023 aikana.

“Behrens Gruppe sähköistää koko kuorma-autoihin asennetun trukkikalustonsa toimiakseen kestävämmällä tavalla. Hiabin MOFFETT E4 -ajoneuvotrukki tarjoaa päästöttömän suorituskyvyn tuottavuudesta tinkimättä. Sähkötoimisuutensa ansiosta MOFFETT E4 -ajoneuvotrukit ovat hiljaisempia kuin dieselkäyttöiset trukit, mikä tekee niistä paljon mukavampia ja turvallisempia käyttää. MOFFETT E4 -ajoneuvotrukeissa ei ole polttomoottoria, jolloin ne eivät tärise käytön aikana. Tämä parantaa kuljettajan työskentelyolosuhteita”, sanoo Cord Schipfmann, Hiabin Saksan tytäryhtiön MOFFETT-tiimin johtaja.

Behrens Grupp -tilaus sisältää sekä MOFFETT E4 25.3 NX- että E4 25.4 NX -laitteita, joiden nostokapasiteetti on 2 500 kiloa. Vuonna 2020 lanseerattu E4 oli maailman ensimmäinen 3-pyöräinen kuorma-autoon asennettu sähkötoiminen trukki, joka on nyt saatavana myös nelivetoisena versiona. Vuonna 2021 E4 voitti “intralogistiikan Oscarina” tunnetun IFOY-palkinnon erikoisajoneuvojen sarjassa.

Sähkökäyttöiset MOFFETT-trukit sisältävät vähemmän liikkuvia osia kuin vastaavat dieselkäyttöiset laitteet, mikä vähentää huoltotarvetta ja varaosakustannuksia. Hiabin ProCare Total Repair & Maintenance -huoltosopimus pidentää käyttöaikaa entisestään: kiinteää kuukausimaksua vastaan Hiab huolehtii alkuperäisosia käyttäen määräaikaisista huolloista ja korjauksista laitteen toiminnan varmistamiseksi.

Knettenbrech & Gurdulic on tilannut MULTILIFT Ultima – ja MULTILIFT Futura -vaihtolavalaitteita, jotka ovat tuotekategoriassaan Hiabin teknisesti edistyneimpiä. Ultima- ja Futura-vaihtolavalaitteiden turvallisuus- ja tuottavuusominaisuudet ovat vertaansa vailla, ja ne soveltuvat haastavimpiinkin jätteen- ja kierrätysmateriaalien käsittelytehtäviin.