Puolustusministeriö on valtuuttanut Puolustusvoimat tilaamaan SPIKE SR- ja LR2- ja ER2 -ohjusjärjestelmiä. Hankinta toteutettiin kokonaisuudessaan Naton logistiikka- ja hankintaviraston (NSPA) kautta Land Combat Missiles -kumppanuusohjelman kautta. Tuotteiden valmistaja on Rafael Advanced Defense Systems Ltd.

Lisäksi hankinta sisältää ampumalaiteita, koulutusvälineitä, huoltovälineitä, koulutusta, dokumentaation ja varaosia. Järjestelmille hankintaan kantolaitteita erillisellä hankinnalla Suomesta.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 223,6 miljoonaa euroa. Spike SR ja LR2 -hankinta on Maavoimien kriittisiin lisähankintoihin sisältyvä panssaritorjunnan suorituskyvyn täydennyshankinta. Hankinnalla kasvatetaan SPIKE LR-ohjusten lukumäärää PSTOHJ2000M-järjestelmään ja ensimmäistä kertaa hankittavilla SPIKE SR-ohjusten uusilla ominaisuuksilla kehitetään panssarintorjuntajoukkojen suorituskykyä.

Merivoimille hankittava ER2-järjestelmä on rannikkojoukoille soveltuva keski-/pitkän kantaman järjestelmä, jolla kyetään vaikuttamaan aluksiin ja rakennuksiin.

Järjestelmien kunnossapito toteutetaan strategisen kumppanuustoimittajan Millog Oy:n kanssa. Järjestelmän kunnossapidon työllistävä vaikutus Millog Oy:llä on 3 henkilötyövuotta. SPIKE-järjestelmän kunnossapito Millog Oy:llä lisääntyy hankinnan myötä.