KONE julkistaa uuden aulaporttiratkaisun toimisto- ja monitoimirakennuksiin: KONE Lanen. Täysin uudenlainen aulaportti tarvitsee tavanomaisiin vastaaviin tuotteisiin verrattuna 90 % vähemmän lattiatilaa, mikä parantaa rakennusten tilatehokkuutta tuntuvasti. Ratkaisu voidaan mukauttaa moniin erilaisiin tyyleihin, ja sen Time of Flight (TOF) -anturiteknologia parantaa turvallisuutta ja muunneltavuutta.

KONE Lane palkittiin arvostetussa Red Dot Award: Product Design 2021 -muotoilukilpailussa kahdessa luokassa: Interior Design Elements ja Innovative Products. Tuomaristo kiitti ratkaisun kokonaisvaltaisia teknisiä ominaisuuksia ja innovatiivista muotoilua, jotka muuttavat kulunvalvontaa perustavanlaatuisesti niin toiminnoiltaan kuin ulkoasultaan.

”KONE Lane yhdistää älykkäät tietoyhteydet ja tyylikkään muotoilun ennennäkemättömällä tavalla, mikä tarjoaa asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia luoda entistä viihtyisämpiä ja toimivampia toimistoympäristöjä”, sanoo KONEn uuslaiteliiketoiminnan johtaja Tomio Pihkala. ”Ratkaisu todella muuttaa toimialaa, sillä tilaa säästävän muotoilunsa ansiosta KONE Lane on mahdollista mukauttaa rakennusten ja käyttäjien tarpeisiin, nyt ja tulevaisuudessa.”

Myös KONE Office Flow -ratkaisu, KONE Digital Experience Car -hissikori sekä liukuportaiden KONE TravelMaster Premium Kit -designratkaisu saivat Red Dot -palkinnot muotoilun laadukkuudesta, innovatiivisuudesta ja älykkäistä tietoyhteyksistä.

Marraskuussa vuonna 2020 lanseerattu KONE Office Flow palkittiin Smart Products -luokassa kyvystään älykkäästi edesauttaa ihmisten sujuvaa liikkumista rakennuksissa sekä ensiluokkaisen käyttäjäkokemuksen tarjoamisesta. Mukautuva järjestelmä yhdistää mobiilitietoyhteydet, sovellukset ja tyylikkään muotoilun saumattomaan ja kosketuksettomaan liikkumiseen ja räätälöityyn käyttäjäkokemukseen.

KONE Digital Experience Car -hissikori palkittiin Interior Design Elements -luokassa. Sen koko seinäpinta-alan kattavat digitaaliset mediaratkaisut ja studiotason äänentoistojärjestelmä muuntavat perinteisen hissimatkan ainutlaatuiseksi, eri aisteihin vetoavaksi kokemukseksi. Tuomaristo piti ratkaisua innovatiivisena ja kiehtovana, sillä se mahdollistaa yksilöllisten asiakaskokemusten luomisen.

Liukuportaiden KONE TravelMaster Premium Kit -designratkaisulle myönnettiin Interior Design Elements -luokassa Red Dot: Best of the Best -palkinto. Tämä koko kilpailun korkea-arvoisin tunnustus myönnetään kunkin luokan parhaille tuotteille.

”Me KONEella haluamme luoda parhaan käyttäjäkokemuksen. Se tarkoittaa ihmisten sujuvan liikkumisen mahdollistamista yhdistämällä korkeatasoisen digitaalisen käyttäjäkokemuksen, palvelut, tyylikkäästi muotoillut laitteet ja teknologian. Palkinnot ovat osoitus tiimimme osaamisesta ja tiiviistä yhteistyöstä niin loppukäyttäjien kuin asiakkaidemmekin kanssa hissien, liukuportaiden ja aulaporttien mukauttamiseksi muuttuviin käyttäytymismalleihin ja tarpeisiin. Olemme ylpeitä siitä, että saimme jälleen tunnustusta tältä arvostetulta design-organisaatiolta”, sanoo KONEen design-johtaja Visa Rauta.

Viime vuonna KONE DX -sarjan hisseille myönnettiin neljä Red Dot -muotoilupalkintoa. KONEen ratkaisuja on palkittu myös vuosina 2016, 2015, 2014 ja 2012.

KONE Lane -aulaportti on osa KONE Office Flow -ratkaisuvalikoimaa. Se tulee saataville valituilla markkinoilla vuoden 2022 alussa.