Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jakoi 1000 euron stipendin tänä keväänä 176 ylioppilaalle, jotka kirjoittivat pitkän matematiikan huippupistein. Säätiö haluaa palkinnoilla kannustaa nuoria matemaattisten aineiden pariin. 

Stipendien pisteraja keväällä 2021 oli 101–120. Lukioista ykköspaikalle ylsi Etelä-Tapiolan lukio, jonne myönnettiin 13 stipendiä. Toiseksi eniten, 10 stipendiä, meni Tampereen Klassisen lukion oppilaille. Kaiken kaikkiaan stipendejä myönnettiin 86 eri lukioon.

Ylioppilaille myönnettävä stipendi on Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön asiamiehen Antti Aarnion mukaan säätiön tunnetuin rahoitusmuoto. Se on tuttu monelle lukiolaiselle ja innostaa heitä tekemään parhaansa matematiikassa. Stipendillä säätiö haluaa myös viestiä opiskelijoille, että teknologia-ala tarjoaa mielenkiintoisia haasteita matemaattisista aloista kiinnostuneille.

Säätiö on jo vuosien ajan tukenut matematiikkaa monin tavoin. Viimeisimpänä panostuksena säätiö lahjoitti yli 2 miljoonaa euroa matematiikan opetukseen alakouluissa. Lahjoituksen tarkoituksena on tukea matematiikan oppimisen mahdollisuuksia laajasti.

“Säätiömme on panostanut paljon siihen, että kaikilla olisi mahdollisuus oppia matematiikkaa. On kuitenkin hyvä huomata, että matematiikan huippuosaamisen tarve ei ole vähentynyt mitenkään. Haluamme edelleen palkita myös loistavasta opintomenestyksestä ja samalla innostaa kaikkein lahjakkaimpia jatkamaan uralle, jossa katsotaan rohkeasti eteenpäin ja luodaan aivan uutta matematiikkaa. Sillä ratkaistaan maailman suuria ongelmia”, Aarnio sanoo.

Tietokulma:

Näiden viiden lukion oppilaat saivat eniten Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön matematiikan stipendejä keväällä 2021

  1. Etelä-Tapiolan lukio 13 kpl
  2. Tampereen klassillinen lukio 10 kpl
  3. Ressun lukio 9 kpl
  4. Helsingin Suomalainen yhteiskoulu 7 kpl
  5. Kulosaaren yhteiskoulun lukio 6 kpl

Kaikki palkitut ylioppilaat, kevät 2021 

Lue lisää Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön sivuilta