Metso Outotec on solminut sopimuksen China International Aluminium Engineering Corporationin kanssa ympäristötehokkaan Settler Washer Train -laskeutus-puhdistuslinjan teknologia- ja laitetoimituksista PT Inalumin uuteen alumiinioksidijalostamoon. Indonesian Mempawahaan rakennettavan laitoksen kapasiteetti on miljoona tonnia vuodessa. Tilaus on kirjattu Metallit-segmentin vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Sen arvoa ei julkisteta.

”On hienoa, että meidät on valittu toimittamaan teknologiaa Inalumin uudelle laitokselle. Tilaus vahvistaa markkina-asemaamme bauksiitti- ja alumiinioksidisektorilla ja täydentää Metso Outotecin tarjontaa, johon kuuluvat bauksiitin käsittely, jauhatus, mädätys ja haihdutus, turvasuodatus, bauksiittijäte- ja hydraatinsuodatus sekä kalsinointi. Teknologiamme ansiosta asiakkaamme saavat talteen arvokkaan emäksen ja voivat pestä ja hävittää bauksiittijätteen vaatimusten mukaisesti”, sanoo Alessio Scarsella, johtaja, kevytmetallit, Metso Outotec.

Metso Outotecin Settler Washer Train -laskeutus-puhdistuslinjateknologia sekä bauksiittijätesuodatusmenetelmä ovat Planet Positive tuotteita.

Alumiinioksidiliiketoiminta on osa Metso Outotecin tarjontaa eikä sitä divestoitu alumiiniliiketoiminnan yhteydessä.